Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

Poznej a chraň 2018

2. 5. 2018

V pondělí 9. 4. 2018 se ve Vsetíně uskutečnila soutěž s přírodovědným zaměřením Poznej a chraň. Měli jsme v ní zastoupení v podobě Veroniky, která byla členkou tříčlenného družstva za 4. třídy. Družstvo získalo cenu za nejlepší poster na téma VZDUCH, který si všichni soutěžící měli s sebou přivézt. Družstvo získalo velkou zkušenost pro příští rok, kdy se mohou znovu blýsknout a možná získat postup do krajského kola. Děkujeme Veronice za krásnou reprezentaci naší třídy!

poznej-a-chran-4tr.jpg

 

Akustika - pokusy

28. 3. 2018

Žáci 9. třídy pod vedením pí uč. Tomaštíkové a Šebákové si pro naše děti připravili několik pokusů, v nichž hlavní roli hrál ZVUK. V přírodovědě jsme se přemístili do speciální učebny fyziky a některé z nich jsme měli možnost vidět. Přes obecnou prezentaci jsme rychle přešli k pokusu s bubínkem vyrobeným z PET láhve. Pomocí akustické vlny tento jednoduchý bubínek uhasil plamen hořící svíčky. Dalším tématem byly zvuky hudebních nástrojů. Každý nástroj vytváří zvuk různým způsobem, Martin nás seznámil s druhy hudebních nástrojů a dokonce nám na některé nástroje zahrál. Třetí pokus předváděl tančící svíčku - plamen svíčky se pohyboval v blízkosti reproduktoru a podle hlasitosti hudby měnil svou intenzitu hoření. Poslední experiment využil také reproduktoru, ovšem tentokrát "tančila" mouka krupice na tenké folii natažené před menším reproduktorem. Mouka vytvářela zvláštní obrazce opět podle intenzity zvuku nebo dokonce na "bláně" divoce poskakovala. Závěr zajímavé hodiny vyplnily dotazy žáků a upozornění na škodlivost hlasité hudby pro sluch dětí i dospělých. 
Podobné hodiny jsou obrovským přínosem pro všechny zúčastněné. Starší děti si učením mladších výborně upevní učivo a ty mladší to prostě baví sledovat. Tentokrát jsme byli v pozici učících se, ale už jsme si vyzkoušeli i roli učitelů při podzimním projektu.

 

Velikonoční období

28. 3. 2018

V uplynulém krátkém velikonočním týdnu jsme si téma Velikonoc připomínali téměř každou hodinu. V jazyku českém jsme si vyprávěli o tradičních i křesťanských zvycích a typických velikonočních symbolech, jednotlivé dny s jejich názvy jsme zhlédli v prezentaci, četli jsme o nich v čítance nebo se podívali na velikonoční díl Chaloupky na vršku. V matematice jsme luštili křížovku s matematickými pojmy a počítali příklady v barevné kraslici. V pracovních činnostech a výtvarné výchově jsme si upletli tatary a vyrobili drobné ozdoby. V angličtině jsme slyšeli, jak se slaví jarní svátky v anglicky mluvících zemích, Francii nebo Německu, seznámili se s typickou slovní zásobou a vyluštili jsme si osmisměrku na některé pojmy. Nakonec jsme si vyprávěli, jak slavíme svátky my doma a jak je prožíváme. Školní dny nám rychle utekly a od čtvrtku si můžeme užít zasloužené volné dny před náročným obdobím čtvrtletních písemek.
PŘEJI VŠEM KRÁSNÉ VELIKONOCE!!! 

 

Knihovnické lekce

28. 3. 2018

V úterý 27. 3. jsme se vydali hned ráno do naší knihovny a účastnili se pravidelných knihovnických lekcí. Protože jsme už o rok starší, měla pro nás paní Jařabová připravenu prezentaci o knihovně a jejích aktivitách, provedla nás internetovým objednávkovým systémem a poskytla nám informace o soutěžích a akcích knihovny. Znovu jsme si připomenuli portál ČTENÍ POMÁHÁ, na který jsme už trochu pozapomněli a budeme se snažit znovu přispívat na charitu svým čtením. Na závěr jsme měli možnost splnit úkoly do soutěže "O zlatý klíč", vypůjčit si knihy nebo jen prolistovat a nahlédnout do nabízených titulů. Spolupráce s místní knihovnou je výborná a my rádi tyto prostory navštěvujeme.

 

Miss kraslice

23. 3. 2018

Školní kuchyně naší ZŠ vyhlásila další soutěž - MISS KRASLICE. Blížící se svátek motivuje zejména děvčata ke zdobení vajíček, ale v naší třídě soutěžil i chlapec, o to je odměna cennější. Barča, Zuzka i Jakub si určitě zasloužili za účast v soutěži chuťovku v podobě zdravé pizzy, kterou jim paní kuchařky připravily. Gratulujeme výhercům a doufáme, že na mrskačku budou mít vajíčka nazdobena už všechna děvčata z naší třídy.

 

NAŠE AKCE NA WEBU ŠKOLY

22. 3. 2018

Množství zajímavých akcí a soutěží, které navštěvujeme, nestačím na naše stránky zapisovat. Čtěte proto na webu školy:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA
DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ
KLOKÁNEK
KARAOKE SHOW
ZAJEČÍ JEDLÍK
ŠPLH
Všem dětem z naší třídy, které se účastnily akcí jako soutěžící, děkujeme za vzornou reprezentaci naši třídy a odvahu, se kterou se do soutěží pustily!!

 

Pololetní ocenění

31. 1. 2018

Ve středu 31. 1. se symbolicky rozlomil školní rok na poloviny a ve čtvrtek už ukrojíme dílek z jeho druhé části. Všechny děti si přinesly domů vysvědčení za 1. pololetí a některé navíc odměny za třídní soutěže. V českém jazyce, matematice a vlastivědě sbíráme za menší úkoly kartičky, kdo má nejvíce, ten se stane MISTREM v oboru. Letošním Mistrem jazyka se stala Veronika, Mistrem počtů David S. a Hledačem pokladů Ondra Š. Za své výkony a práci navíc si zaslouží velkou pochvalu! Některým však nebezpečně šlapou na paty další žáci naší třídy. Třídní soutěž pololetím nekončí a já doufám, že si v tom příštím všechny děti ještě vylepší skóre, protože Mistrem, se může stát opravdu kdokoliv. S CHUTÍ DO TOHO!!

 

Zelný trojboj

31. 1. 2018

Školní jídelna vyhlásila vítěze lednové soutěže
ZELNÝ TROJBOJ
Ve 4. A jsou to tito žáci a žákyně:
Kateřina, Taťána a Ondřej M.

Odměnou pro statečné bojovníky bude snídaně "až pod nos" ve čtvrtek 1.2.
CIZRNOVÁ PALAČINKA S NUTELOU, OVOCEM A SMOOTHIE!
Vše děti dostanou po příchodu z kina.

 

Hry na sněhu

24. 1. 2018

V úterý 23. ledna, za příznivých sněhových podmínek, si naše děti zasoutěžily v "Hrách na sněhu". Podrobněji viz článek ZDE.

 

Páteční besídka

22. 12. 2017

Přišel pátek - den, na který se všechny děti nejvíce těšily. Na programu byly koledy (Petruška + Adélka), vánoční pyramida (Barča + Verča + Táňa), kouzlení (kluci), vánoční básnička (Tom + Viktorek) i veselý vánoční quiz (Zuzka + Bára + Miriam). Zazpívali jsme si "naši" písničku Vánoce jsou tady a někteří si zablbli při tanečku. A pak už přišel Ježíšek a naděloval nejen pro všechny děti, ale i pro naše učitele, kteří přijali pozvání a ochutnali některé dobroty, které si děti na pohoštění přinesly. Všichni jsme si společnou atmosféru užili a krásně se rozloučili. Obrázky z akce najdete také ve složce Vánoce ve třídě.